sreda, junij 01, 2005

Ekodnevi 2005 v Pekarni in bukvarni Ciproš

Večer, 1.Junij 2005

V Zavodu Pekarna Magdalenske mreže in bukvarni Ciproš bodo od petka, 3., do nedelje, 5. junija, potekali ekodnevi, posvečeni svetovnemu dnevu varstva okolja.

V bukvarni Ciproš bo v petek, 3. junija, ob 16. uri Otilija Barle predstavila osnove permakulture, predavanje Sonje Recek z naslovom Ekološko ravnovesje in mir bo ob 18. uri, predstavitev Snagine akcije Osveščanje prebivalcev/prebivalk Maribora o pravilnem ravnanju z odpadki ob 19. uri, ob 20.30 pa še dokumentarni film z ekološko tematiko.

V dvorani Gustaf bo v soboto, 4. junija, med 10. in 11. uro delavnica o koristni uporabi reciklažnih materialov, ki jo bo vodil Rui Ferreira, ob 11. uri predavanje Matjaža Ježa z naslovom Živalske vrste na Pohorju, ob 12. uri Forum za Pohorje: predstavitev problematike trajnostnega razvoja na Pohorju in ob 13. uri diskusija. Zbirališče za čistilno akcijo na območju Maribora bo v nedeljo, 5. junija, ob 10. uri na dvorišču Pekarne, po čistilni akciji pa pripravljajo glasbeni nastop skupine Afir Bafir. Projekt je predstavljen tudi na spletni strani http://www.pekarna.org/ekodnevi2005.

Gabrijel Toplak