torek, december 01, 2015

Preproga želja v Dravljičnem mestu, Večer, 27. november 2015

Mladinski informacijsko-svetovalni center Infopeka v sodelovanju z Zavodom za urejanje mesta in krajine, dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor ter učenci kreativnega programa pri Zvezi prijateljev mladine Maribor vabi na razmišljanje o Dravljičnem mestu Maribor. Vila Dravljica bo danes in v ponedeljek med 12. in 16. uro na Grajskem trgu 7 razprostrla preprogo želja in povabila k skupnemu razmišljanju o mestu. S to umetniško intervencijo bi radi Mariborčane povprašali, kako bi želeli sooblikovati svojo četrt. Preprogo želja imajo namen popeljati v vse mestne četrti in krajevne skupnosti v Mariboru in tako poskrbeti za čim bolj enakomerno prisotnost in razvoj kulturne ter socialne ustvarjalnosti v mestu.
Infopekovci v ponedeljek v Galeriji K18 ob 19. uri pripravljajo še otvoritev razstave Toma Staniča in Gašperja Capuderja. Prvi bo skozi razstavo predstavil dela iz serije Komunikacije. Gre za relacijska dela, ki se na različne načine dotikajo komunikacijskih izmenjav skozi razmerje med intimnim in javnim ter preteklostjo in aktualnostjo. Capuderjev projekt pa je rezultat krajšega rezidenčnega bivanja umetnika v Mariboru, osredotočeno na tematizacijo idej spregledanih mest in intimnih momentov.
Jasmina Cehnar

Samopodoba in motnje hranjenja, Večer, 11. november 2015

MISC Infopeka vabi danes, 11. novembra, ob 17. uri v prostore Infopeke na predavanje Samopodoba – pomemben dejavnik pri motnjah hranjenja. Brezplačno predavanje bo izvedla psihoterapevtka Vasja Smole Dobrovnik. Vse več mladih trpi zaradi svoje samopodobe in težavo rešuje z zlorabljanjem hrane v smislu prenajedanja ali stradanja. Ta motnja hranjenja za doseganje omamnega stanja zavesti se kaže v odvisnosti od hrane kot posebni vrsti zasvojenosti. Na predavanju bomo med drugim slišali, kaj je telesni "self", kako identiteta vpliva na kakovost našega življenja, kako pomembna je socialna mreža pri odpravljanju motnje.
Branka Bezjak