torek, november 10, 2009

Pomoč mladostnikom in staršem - Večer, 09.11.2009

Pomoč mladostnikom in staršem

V Infopeki ponujajo pomoč osebam z motnjami hranjenja in organizirajo šolo za starše

Starši mnogokrat ne vedo, kako bi pomagali otroku pri učenju.
(Arhiv Večera)
Starši mnogokrat ne vedo, kako bi pomagali otroku pri učenju.

Motnje hranjenja so v zadnjem času vse bolj pogost pojav med mladimi. V Mladinskem informacijsko-svetovalnem centru Infopeka ponujajo osebam, ki imajo motnje hranjenja, in njihovim svojcem ter drugim bližnjim različne oblike pomoči: možnost vključitve v skupino za pomoč dekletom z motnjami hranjenja, individualno svetovanje za tiste otroke in mladostnice/ke, ki se iz kakršnih koli razlogov ne želijo priključiti skupini, in individualno svetovanje za starše in druge bližnje.

Otrokom in mladostnikom z motnjami hranjenja ter njihovim staršem ponujajo v prvi vrsti razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznajo, da s svojim problemom niso osamljeni. Prisotnost staršev, prijateljev, partnerjev, sodelavcev, profesorjev in drugih bližnjih osebe z motnjami hranjenja je zelo pomembna, saj so prav oni pomemben motivacijski dejavnik pri okrevanju. Informativni sestanek bo danes ob 16. uri v prostorih Infopeke.

V Infopeki v letošnjem šolskem letu organizirajo tudi šolo za starše z motom Kako pomagati otroku pri učenju. Starši so tisti, ki lahko v mnogih primerih pomagajo otroku preprečiti neugodne posledice šolskega neuspeha, vendar velikokrat ne vedo, kako. Šola za starše bo potekala v obliki brezplačnih delavnic, kjer bodo starši dobili nasvete, kako pomagati otroku, da se nauči učiti, seznanjeni bodo z različnimi tehnikami, nasveti, vajami za večjo zbranost, boljše pomnjenje, dobili bodo osnovne informacije o možnih oblikah pomoči oziroma kje poiskati pomoč. Starše in druge bližnje otrok med 6. in 15. letom starosti vabijo na informativni sestanek, ki bo jutri, v torek, ob 16. uri v MISC Infopeka, Ob železnici 16, v Mariboru (tel. 02 300 68 50, 041 481 246).

Zvezdana Bercko

Ni komentarjev: