ponedeljek, februar 15, 2010

SEMINAR »Spodbujanje kriticnega odnosa mladih do informacij«, rutka.net, 15.2.2010

SEMINAR »Spodbujanje kriticnega odnosa mladih do informacij«

Mladinsko informacijsko-svetovalni center INFOPEKA vas vabi k udelezbi na seminarju »Spodbujanje kriticnega odnosa mladih do informacij«, ki ga bomo v nasih prostorih v Kulturnem centru Pekarna v Mariboru izvedli v cetrtek, 25. 2. 2010 med 10:00 in 18:00.

Seminar je namenjen usposabljanju mladinskih delavcev, mentorjev, pedagoskih in svetovalnih delavcev, ter mladih, ki delajo z drugimi mladimi. Program seminarja in delavnice so zasnovani tako, da boste ob udelezbi pridobili vescine poglobljenega kriticnega branja informacij in razlicnih medijskih manipulativnih besedil, ter hkrati osvojili pristope, spodbude in orodja, ki vam bodo omogocili nadaljno uporabo in posredovanje teh vescin mladim v procesu vasega dela ali pri samostojnem izvajanju mladinskih delavnic s sorodno tematiko.

V kolikor zelimo mlade spodbuditi, da se mocneje zavedajo raznovrstnih vplivov okolja na lasten osebnostni razvoj, na samopodobo, vrednote in cilje ter postanejo v okolju in druzbi, kjer zivijo, dejavni in odgovorni pri njenem sooblikovanju, da v svojem delovanju tezijo k strpnosti, sodelovanju, multikulturnem povezovanju, odprtosti za drugega in socialni pravicnosti, je nujno, da jim pomagamo razvijati prav zmoznost kriticnega branja posredovanih informacij, znanja, prepricanj in vrednot in smo jim v oporo pri oblikovanju in posredovanju njihovih lastnih.

V prvi polovici marca 2010 bo sledil drugi del seminarja, ki bo posebej osredotocen na izvedbo samostojnih delavnic »Spodbujanje kriticnega odnosa mladih do informacij« v vasih organizacijah in ustanovah za ciljno publiko mladih, za tocen datum pa se bomo z udelezenci dogovorili na prvem seminarju.

Podrobnejse informacije o seminarju si lahko preberete tukaj.

Ni komentarjev: