petek, januar 15, 2016

Kako brati in razumeti občinski proračun, Večer, 15. januar 2016

Pekarna Magdalenske mreže vabi danes, 15. januarja, ob 17. uri v Infopeko na delavnico Kako brati in razumeti občinski proračun. Delavnico bo vodil Franci Štelcer, pred upokojitvijo vodja oddelka za finance Mestne občine Maribor.Izhodišča občinskega proračuna v Mestni občini Maribor (MOM) za leto 2016 so objavljena, zato je namen delavnice, da z informacijami in znanjem oboroži prebivalce MOM, da bodo znali sami interpretirati stanje proračuna in se tudi zavzemati za želene spremembe v njem.
Strokovnjak za proračun bo udeležencem delavnice na poljuden način predstavil različne aspekte formacije proračuna. "Na delavnici bomo izvedeli, od kod MOM črpa denar in kakšne so dejanske spremembe v prihodkih, ki se pojavljajo iz leta v leto. Izvedeli bomo, kakšne so zakonske obveznosti občine, kaj vse se financira iz občinskega proračuna. Spregovorili bomo tako o financiranju javnih zavodov kot nevladnih organizacij. Dotaknili se bomo delovanja javnih služb. Naučili se bomo sami navigirati po proračunu in samostojno slediti proračunskim postavkam, ki zadevajo naša interesna področja. Ne nazadnje se bomo dotaknili konkretnih številk trenutnih javno znanih izhodišč za proračun 2016," še napovedujejo v Pekarni.
Branka Bezjak

2 komentarja:

Finance pravi ...

Posojilo ponudba brez plačila vnaprej

Potrebujete posojilo, vendar ste zavrnili banke ali finančne institucije, ki vas sprašuje pogoje nezdružljive s vaš mesečni prihodek, ogromnih obrestnih mer. Mi odobritev posojil v razponu od 2.500 evrov na 8.000.000 evrov na letni obrestni meri v višini 3%. Če ste res v stiski, potem stopijo v stik.

E-pošta: stephannefillon@gmail.com

Unknown pravi ...

Zdravo,

Ali se srečujete s finančnimi težavami in potrebujete finančno pomoč? Ali imate nizko bonitetno oceno? Ali potrebujete finančno pomoč za izplačilo dolgov in za izpolnjevanje vaših osebnih potreb? Ne iščite več! Posvetujte se z Organizacijo za kapitalske naložbe Unije in dokončno rešite vaše finančne težave. Dajamo posojila po zelo nizki obrestni meri, vam lahko pomagamo pri posojilu. se obrnite na nas po e-pošti na trustloan88@gmail.com ali kaj nas na +2347064227471