četrtek, maj 19, 2011

Festival prostovoljstva v Mariboru 2011 - evropa.gov.si

Festival prostovoljstva v Mariboru 2011


Sporočamo vam, da se mesto Maribor s »Festivalom prostovoljstva v Mariboru 2011« tudi v letošnjem letu pridružuje praznovanju Mednarodnega dneva prostovoljstva mladih. Festival organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski-informacijsko svetovalni center INFOPEKA (Pekarna-magdalenske mreže).

Festival, v okviru katerega se bo izvajalo več aktivnosti, bo potekal med 18. in 24. majem, v tem času pa vas bodo na različnih lokacijah v mestu s plakatov narejenih prav za ta dogodek, pozdravljali prostovoljke in prostovoljci organizacij članic mreže.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite osrednje in hkrati otvoritvene prireditve festivala, ki bo potekala v sredo, 18. 5. 2011, od 12:00 do 17.00 (v primeru dežja se dogodek prestavi na četrtek, 19. 5.) na Slovenski ulici in na Grajskem trgu. Zgradili bomo »Prostovoljsko mesto«, mesto solidarnosti, sočutja, strpnosti, potrpežljivosti…, mesto, kjer smo pripravljeni prisluhniti drug drugemu, pokazati dobro voljo, uporabiti svojo iznajdljivost in ustvarjalnost v dobrobit sočloveka in skupnosti. Mimoidočim bomo osebno predstavili programe in projekte, prostovoljske aktivnosti in dosežke in jih povabili, da se skupaj z nami podajo skozi interaktivne igre in se preizkusijo ali imajo v sebi tiste kvalitete in značilnosti, ki odlikujejo prostovoljce.

Uspešni posamezniki bodo pridobili listino meščana »Prostovoljskega mesta«, ki jim ga bo izročila županja »Prostovoljskega mesta«.

Prav tako vas vabimo, da se udeležite okrogle mize z naslovom »Položaj prostovoljstva v neoliberalni družbi«, ki je namenjena kritičnemu preudarku vloge prostovoljstva v današnji družbi in bo potekala v torek, 24. maja ob 17h v dvorani Gustaf, Kulturni center Pekarna. Gostje okrogle mize bodo: Vanda Remškar – Pirc, vodja Službe za nevladne organizacije pri Ministrstvu za javno upravo RS, dr. Marta Gregorčič, sociologinja, Karolina Babič, filozofinja in Primož Jamšek, Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.

Veselimo se vaše morebitne udeležbe na obeh prireditvah, v priponki pa vam pošiljamo vabilo s celotnim programom festivala.

S spoštovanjem,

»Prostovoljstvo v Mariboru« in Pekarna-magdalenske mreže

Ni komentarjev: