sreda, april 08, 2009

VIDEO: Spoznavanje sveta kot član Evropske prostovoljne službe - Večer, 04.07.2009

VIDEO: Spoznavanje sveta kot član Evropske prostovoljne službe

Projekt Evropske prostovoljne službe (European Voluntary service - EVS) omogoča mladim do starosti 30 let, da postanejo prostovoljci v državah članicah Evropske unije, kot tudi v državah nečlanicah, za obdobje od 3 do 12 mesecev.

Bojan Zemljič
Projekt Evropske prostovoljne službe (European Voluntary service - EVS) omogoča mladim do starosti 30 let, da postanejo prostovoljci v državah članicah Evropske unije, kot tudi v državah nečlanicah, za obdobje od 3 do 12 mesecev. V zameno za njihov čas, program preko pošiljajoče in gostiteljske organizacije krije bivanje, stroške prevoza, prehrano in žepnino. Med projektom je omogočen brezplačni jezikovni tečaj in veliko drugih učnih priložnosti v medkulturnem okolju.

Prav v teh dneh Mladinski center Dravinjske doline gosti 25 prostovoljcev iz Avstrije, Danske, Velike Britanije, Turčije, Slovenije, Italije, Latvije, Romunije, Poljske, Španije, Makedonije in Estonije, ki v času od prvega do devetega aprila na Rogli sodelujejo na seminarju "EVS Reality" na katerem bodo izboljšali svoje znanje ter izmenjali slabe in dobre izkušnje o delu vseh vpletenih akterjev v programu evropske prostovoljne službe. Na koncu seminarja bo izdana brošura priporočil in navodil za lažje delo z prostovoljci programa EVS.

Namen včerajšnjega obiska Maribora je bil udeležencem približati izkušnje organizacij, ki delujejo na tem področju. Tako so obiskali Mladinski informacijsko - svetovalni center INFOPEKA, Univerzo v Mariboru, zvečer pa so udeležence seznanili tudi s slovenskimi kulinaričnimi dobrotami ...

Snemalec: Bojan Zemljič

Ni komentarjev: