torek, marec 22, 2011

Prihodnjo soboto bo Dan za spremembe - Mariborski Utrip, 18.03.2011

Prihodnjo soboto bo Dan za spremembe

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva prihodnjo soboto organizira veliko prostovoljsko akcijo Dan za spremembe, dan, ki naj bi bil v Sloveniji posvečen izključno prostovoljskemu delu. Cilj vseslovenske akcije je nagovoriti javnost, da naredi na ta dan pozitivno spremembo v svojem življenju, predvsem skozi vključenost v prostovoljske aktivnosti. Na ta dan ne bojo zgolj govorili o prostovoljstvu, ampak se bodo lotili konkretnih dejanj. Akcijam v okviru Dneva za spremembe se je na pobudo župana Franca Kanglerja ter podžupana Janeza Ujčiča priključila tudi mariborska občina, ki bo na ta dan izvedla mnoge aktivnosti, ki so jih danes predstavili na novinarski konferenci – prostovoljci bodo barvali otroška igrala, družili se bodo s starejšimi občani v domovih za starejše, sprehajali živali iz zavetišča za živali… Akciji so se tako priključili zaposleni Mestne uprave mariborske občine, Upravne enote Maribor, javnih podjetij in zavodov ter mestni svetniki.
V okviru akcije so za vse udeležence prostovoljskih akcij in širšo javnost organizirali tudi seminar o prostovoljstvu, na katerem bodo predstavniki Slovenske filantropije, Združenje za promocijo prostovoljstva ter mreže Prostovoljstvo v Mariboru udeležence seznanili z načeli organiziranega prostovoljnega dela ter možnostmi sodelovanja v prostovoljskih organizacijah v mariborski občini. Seminar bo potekal ta ponedeljek, 21. marca, med 10. in 12. uro, v Dvorani generala Rudolfa Maistra, v prostorih mariborske občine.
Ob tej priložnosti je mariborska občina pripravila elektronsko brošuro, v kateri so zajete splošne informacije o prostovoljstvu, o evropskem letu prostovoljstva ter o akciji Dan za spremembe. Brošura je objavljena na spletni strani mariborske občine.

Ni komentarjev: