ponedeljek, marec 08, 2010

Center Infopeka: Delavnici na temo socialnih iger in socialnih veščin, Dnevnik.si, 8.3.2010

Center Infopeka: Delavnici na temo socialnih iger in socialnih veščin

Ljubljana
- V okviru evropskega leta boja proti revščini in socialni izključenosti, se s svojo dejavnostjo priključuje tudi Mladinski informacijsko - svetovalni center Infopeka...

V zasledovanju nekaterih temeljnih ciljev evropskega leta, kot so:

- promocija in izgradnja družbe, ki bo omogočala ustrezno kvaliteto življenja, socialno zaščito in enake možnosti za vse,

- pomoč pri odpravljanju predsodkov in stereotipov, ki se nanašajo na revščino in socialno izključenost,

- spodbujanje lokalnega in širšega okolja (javni in zasebni sektor) k aktivnemu delovanju v smislu boja proti revščini in socialni izključenosti,

pripravljamo dve praktično naravnani delavnici, ki se med seboj dopolnjujeta, in sta namenjeni prostovoljcem in mentorjem prostovoljskih organizacij.

Prva delavnica je namenjena ugotavljanju dejanskega stanja v okolju in seznanitvi s splošnimi informacijami o revščini in socialni izključenosti, kot jih vidijo uradne ustanove in statistika, ter spoznavanju in dojemanju le-teh s strani organizacij samih.

Druga delavnica bo namenjena izkustvenemu učenju. S pomočjo simulacijskih iger, igranja vlog, kresanja domislic in vodenih diskusij bomo praktično spoznavali pojma revščine in socialne izključenosti ter na takšen način omogočili udeležencem, da ponotranjeno izkušnjo uporabijo bodisi pri svojem delu bodisi pri organizaciji samostojnih projektov na to tematiko.

Prva delavnica bo v četrtek, 18. 3. 2010, od 10:00 do 15:00, v prostorih MISC INFOPEKA. Delavnici bosta izvajali Moira Kobše in Adrijana Kos.

Rok prijave na prvo delavnico je do četrtka, 11. 3. 2010, saj je število udeležencev omejeno. Zaželeno je, da se delavnice udeležijo tisti, ki bodo lahko prišli tudi na drugo delavnico, ki bo v četrtek, 15. 4. 2010.

Moira Kobše je absolventka Fakultete za upravo. Izkušnje in znanje na področju mladinskega dela si je nabirala skozi prostovoljno delo v programih MKC Maribor, kot inštruktorica mladinskih delavnic na Centru za socialno delo in kot prostovoljka Kriznega centra za Mlade Maribor. V okviru svojega dela se nenehno izobražuje na različnih delavnicah in seminarjih na temo neformalnega učenja, človekovih pravic, komunikacije, dela z mladimi in moderiranja.

Adrijana Kos je absolventka Pravne fakultete v Ljubljani in programska sodelavka MISC INFOPEKA. Izkušnje in znanje na področju mladinskega dela si je nabirala skozi prostovoljno delo v Društvu za nenasilno komunikacijo Maribor (DNK), kot svetovalka mladim in izvajalka delavnic za učence, dijake, starše in učitelje. Zaključila je izobraževanje iz Teorije izbire, Negospodovalnega vodenja in Realitetne terapije na Inštitutu dr. Williama Glasserja.

Ni komentarjev: