ponedeljek, marec 01, 2010

Delavnica na temo socialnih iger in socialnih veščin, kulturnik.si, 18.3.2010

Delavnica na temo socialnih iger in socialnih veščin

V okviru evropskega leta boja proti revščini in socialni izključenosti, se s svojo dejavnostjo priključuje tudi mladinski informacijsko - svetovalni center INFOPEKA. V zasledovanju nekaterih temeljnih ciljev evropskega leta kot so:

• Promocija in izgradnja družbe, ki bo omogočala ustrezno kvaliteto življenja, socialno zaščito in enake možnosti za vse
• Pomoč pri odpravljanju predsodkov in stereotipov, ki se nanašajo na revščino in socialno izključenost
• Spodbujanje lokalnega in širšega okolja (javni in zasebni sektor) k aktivnemu delovanju v smislu boja proti revščini in socialni izključenosti

pripravljamo dve praktično naravnani delavnici.

Prva delavnica bo namenjena ugotavljanju dejanskega stanja v okolju (s kakšnimi problemi se organizacije srečujejo pri svojem delu, ali in kako vključujejo v svoje programe različne kategorije posameznikov, ki trpijo revščino ali pa so izključeni zaradi posebnih življenjskih okoliščin, ali obstaja zadostna podpora okolja, da so lahko organizacije nosilke pozitivnih sprememb v smislu krepitve solidarnosti in prostovoljstva, ipd.) in seznanitvi s splošnimi informacijami o revščini in socialni izključenosti, kot jih vidijo uradne ustanove in statistika kot tudi spoznavanju in dojemanju le-teh s strani organizacij samih. S pomočjo različnih ustvarjalnih tehnik skupinskega dela, bodo udeleženci poskušali osvetliti probleme, s katerimi se srečujejo pri svojem delu in poiskati rešitve ter smernice za nadaljnje delo. Ves čas trajanja delavnice bo poudarek na skupinskem delu s ciljem doseganja varnega okolja, sodelovalnega odnosa med organizacijami in posamezniki in iskanjem inovativnih rešitev.

DATUM: 18. 3. 2010, od 10:00 do 15:00
ROK PRIJAVE: 11. 3. 2010 (število udeležencev je omejeno)
KRAJ: v prostorih MISC INFOPEKA
IZVAJALKI: Moira Kobše in Adrijana Kos
Moira Kobše je absolventka Fakultete za upravo. Izkušnje in znanje na področju mladinskega dela si je nabirala skozi prostovoljno delo v programih MKC Maribor, kot inštruktorica mladinskih delavnic na Centru za socialno delo in kot prostovoljka Kriznega centra za Mlade Maribor. V okviru svojega dela se nenehno izobražuje na različnih delavnicah in seminarjih na temo neformalnega učenja, človekovih pravic, komunikacije, dela z mladimi in moderiranja.
Adrijana Kos je absolventka Pravne fakultete v Ljubljani in programska sodelavka MISC INFOPEKA. Izkušnje in znanje na področju mladinskega dela si je nabirala skozi prostovoljno delo v Društvu za nenasilno komunikacijo Maribor (DNK), kot svetovalka mladim in izvajalka delavnic za učence, dijake, starše in učitelje. Zaključila je izobraževanje iz Teorije izbire, Negospodovalnega vodenja in Realitetne terapije po dr. Williamu Glasserju.

Info in prijave: MISC INFOPEKA, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

Ni komentarjev: