četrtek, april 15, 2010

Dobim dam - občutim razliko, Večer, 15.4.2010

Dobim dam - občutim razliko

Na Festivalu prostovoljstva mladih se bodo prostovoljci med 19. in 23. aprilom znova predstavili širši javnosti

Dobim dam - občutim razliko Na Festivalu prostovoljstva mladih se bodo prostovoljci med 19. in 23. aprilom znova predstavili širši javnosti JASMINA CEHNAR 94F56 -->Mednarodnemu dnevu prostovoljstva mladih, ki ga po svetu praznujejo sredi aprila in ta čas poteka po vsej Sloveniji, se z organizacijo Festivala prostovoljstva mladih v Mariboru že četrto leto pridružuje Mladinski informacijsko-svetovalni center (MISC) Infopeka. Prireditve, ki so jih naslovili Dobim dam - občutim razliko, so tokrat umestili v čas med 19. in 23. aprilom, namenjene pa so "prostovoljkam in prostovoljcem kot zahvala za njihovo dobro voljo, izkušnje, srčnost, znanje in čas, ki ga namenjajo opravljanju prostovoljskega dela," je na včerajšnji tiskovni konferenci pojasnila Urška Breznik, mentorica prostovoljcev v MISC Infopeki.

V ponedeljek, 19. aprila, od 12. ure bodo prostovoljci na Trgu svobode spregovorili o pomenu, vlogi in izkušnjah s prostovoljskim delom mladih, o svojih projektih in programih se bodo pogovarjali tudi z mimoidočimi, vse do 17. ure pa so za mlade pripravili še kreativne delavnice, igre s kolebnico, streljanje z lokom, vadbo joge, poligon za električne avtomobilčke, možnost predelave starega kolesa in še marsikaj, je naštevala Adrijana Kos, koordinatorica festivala. Ta dan bodo tudi razglasili zmagovalce fotografskega natečaja in natečaja za najboljši slogan o koristnosti prostovoljstva pri socialnem vključevanju in odpravljanju posledic revščine. V izložbah trgovin v Gosposki ulici bodo odprli razstavo fotografij, prispelih na natečaj. Če bo vreme slabo, se vse dejavnosti tega dne prestavijo na 21. april.

Drugi dan festivala, 20. aprila, se bodo v Dvorani Gustaf s svojimi izkušnjami predstavili mladi Evropske prostovoljne službe, v četrtek, 22. aprila, bo na II. gimnaziji delavnica o spodbujanju kritičnega odnosa mladih do informacij, naslednji dan pa bodo v prostorih MISC Infopeke delavnice za mentorje prostovoljskega dela.

Kot je dejala Kosova, je MISC Infopeki letos v mrežo Prostovoljstvo v Mariboru uspelo povezati 47 organizacij, ki so se zavezale k tesnejšemu sodelovanju in katerih podatke je odslej možno dobiti na enem mestu, in sicer na http://www.prostovoljstvo-mb.si.

JASMINA CEHNAR

Ni komentarjev: