ponedeljek, april 05, 2010

Seminar "Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij" , zavednomladi.si

Seminar "Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij"

Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA je v sredo, 31. marca. 2010 v svojih prostorih v Kulturnem centru Pekarna v Mariboru izvedel še 2. del seminarja "Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij".

Namen seminarja je usposobiti mladinske delavce za posredovanje znanja, ki bo mladim omogočilo vzpostaviti kritičen odnos do raznovrstnih informacij. Aktvnost je torej namenjena razvijanju kritične pismenosti mladih, ki medpredmetno povezuje razvijanje naslednjih ključnih kompetenc za vseživljenjsko učenje: sporazumevanje v materinem jeziku, digitalna pismenost, socialne in državljanske kompetence ter kulturno zavest in izražanje, s posebno usmeritvijo na njihovo dejavno in odgovorno držo pri komuniciranju svojih sporočil javnosti.

Po besedah organizatorja in izvajalca seminarja - MISC Infopeka, je interes udeležencev presegel pričakovanja. Mladinski delavci, ki so se udeležili usposabljanj, bodo v prihodnosti izvajali delavnice v svojih okoljih, s katerimi bodo usposobili mlade za čim bolj kritično pisanje in vrednotenje informacij.

Nekaj utrinkov z delavnic si lahko ogledate spodaj...



Ni komentarjev: