sreda, oktober 13, 2010

Postani prostovoljec - Toti Maribor, 12.10.2010

Objavljeno: 12.10.2010 , Avtor: Sašo Branilovič | |

MISC INFOPEKA bo tudi letos organizirala prostovoljsko delo mladih na številnih področjih in na številnih lokacijah v Mariboru.

Uvodni sestanek za vse, ki se bodo želeli spoznati s prostovoljstvom, bo v prostorih Mladinskega informacijsko – svetovalnega centra (MISC) INFOPEKA, Trg revolucije 9, v torek, 12. oktobra, ob 17. uri, medtem ko se bo usposabljanje za organizirano prostovoljsko delo pričelo v četrtek, 14. oktobra, prav tako ob 17 uri. Pri usposabljanju bodo prostovoljci spoznali etični kodeks prostovoljstva, značilnosti prostovoljstva, svoje pravice in odgovornosti, kakor tudi pravice in odgovornosti ljudi ter institucij, ki se jih prostovoljno delo kakorkoli dotika.

Ena od oblik prostovoljskega dela je tudi nudenje učne pomoči (Foto: Sašo Branilovič)

Kot pojasni Urška Breznik, mentorica prostovoljcev v MISC INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, prostovoljsko delo pod okriljem omenjenih institucij poteka že 12. leto zapored. Letos bo prostovoljsko delo obsegalo nudenje brezplačne učne pomoči, organizirana bo Pekarna dobiš – daš oziroma program za otroke in mladostnike s psihosocialnimi težavami, kot so osamljenost, pomanjkanje socialnih stikov, težave pri navezovanju stikov. Prav tako bo eden od programov prostovoljstva kritično informiranje, kjer gre za programe, ki učinkovito javno izpostavljajo problematike življenja mladih v sodobni družbi kot celoti ali v njihovem lokalnem okolju. “Tako je bil lani izveden projekt Maribajk, kjer so prostovoljci zbirali stara kolesa, jih popravili in kreativno pobarvali ter opremili z družbeno kritičnimi sporočili, nato pa za obrabnino v višini 2 evra oddajali prebivalcem Maribora in naključnim turistom,” pove Breznikova. Kot četrta dejavnost znotraj prostovoljskega dela pa bo pomoč pri izvajanju različnih delavnic na temo reševanja konfliktov, nasilja, diskriminacije za učence in dijake.

Ni komentarjev: