četrtek, december 10, 2009

Praznovanje mednarodnega dne prostovoljstva, napovednik.com

Praznovanje mednarodnega dne prostovoljstva

V obeležitev 5. decembra - Mednarodnega dne prostovoljstva, pripravljamo v MISC INFOPEKA (v sodelovanju s Slovensko filantropijo in ob podpori MOM) aktivnosti, namenjene zahvali in promociji organizacij, ki izvajajo organizirano prostovoljsko delo, ter prostovoljkam in prostovoljcem, s pomočjo katerih organizacije na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni izvajajo svoje programe.

V petek, 11. 12., bomo med 9. in 13. uro tako izvedli posvet "Izzivi in možnosti organiziranega prostovoljskega dela v Mariboru", katerega namen je predstaviti pomembno vlogo, ki jo prostovoljsko delo igra v družbi ter locirati glavne prednosti in slabosti, s katerimi se ob svojem delu srečujemo.


Program posveta:
8:45 – 9:00 Prihod udeležencev

9:00 – 9: 15 Pozdravne besede:
- ga. Dolores Šegina,vodja MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže,
- g. Andrej Verlič, podžupan Mestne občine Maribor,
- ga. Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva.

9:15 – 9:45 Predstavitev programa:
- Aktivnosti za širjenje prostovoljstva v Sloveniji,
- Sistemska ureditev prostovoljstva,
Primož Jamšek, Vodja Centra za razvoj in promocijo prostovoljstva, Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.

9:45 – 10:45 Predstavitve prostovoljskih programov in dejavnosti organizacij, ki delujejo na lokalnem nivoju

10:45 – 11:00 Odmor

11:00 – 12:45 Delo v skupinah:
- Potrebna podpora za razvoj organiziranega prostovoljskega dela v Mariboru, vodi: Primož Jamšek, Vodja Centra za razvoj in promocijo prostovoljstva, Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva;
- Finančne potrebe in finančni viri za razvoj in izvajanje organiziranega prostovoljskega dela, vodi: Veronika Vodlan, Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij – CNVOS.

12:45 – 13:15 Odmor

13:15 Povzetek in tiskovna konferenca


Praznovanju se bodo pridružili tudi tuji prostovoljci, ki v okviru Evropske prostovoljske službe gostujejo v Sloveniji in ob 20:00 v dvorani Gustaf pripravili projekcije kratkih filmov, ki so jih posneli o svoji prostovoljski izkušnji v Sloveniji. Po ogledu le-teh pa bomo ob prigrizku, prijetni družbi in dobri glasbi nazdravili še 10. rojstnemu dnevu MISC INFOPEKA.

Ni komentarjev: