četrtek, december 10, 2009

Prednosti in izzivi prostovoljskega dela v Mariboru - Večer, 10.12.2009

Prednosti in izzivi prostovoljskega dela v Mariboru

Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva pripravlja Mladinski informacijsko-svetovalni center (MISC) Infopeka v sodelovanju s Slovensko filantropijo in mariborsko občino aktivnosti, namenjene zahvali organizacijam, ki izvajajo organizirano prostovoljsko delo, prav tako pa prostovoljkam in prostovoljcem, s pomočjo katerih organizacije na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni izvajajo svoje programe.

V petek, 11. decembra, bodo tako med 9. in 13. uro izvedli posvet o organiziranem prostovoljskem delu v Mariboru, katerega namen bo predstaviti pomembnost vloge prostovoljskega dela v družbi in locirati glavne prednosti in izzive, s katerimi se ob svojem delu srečujejo prostovoljci. Na srečanju bosta med drugim zbrane nagovorila Barbara Miklič Tūrk, ambasadorka prostovoljstva, in podžupan MOM Andrej Verlič. Ob 20. uri bodo prostovoljci Evropske prostovoljne službe pripravili projekcije kratkih filmov, ki so jih mladi posneli o svoji prostovoljski izkušnji v Sloveniji. Temu sledi zabava ob 10-letnici MISC Infopeke.

Prostovoljci in prostovoljske organizacije se lahko na posvet prijavijo ali posredujejo morebitna vprašanja na MISC Infopeka, Ob železnici 16, v Mariboru, na elektronski naslov infopekaŽinfopeka.org ali pa na telefonsko številko 02 300 68 50.

Jasmina Cehnar

Ni komentarjev: