petek, december 11, 2009

Praznovanje mednarodnega dne prostovoljstva, prireditve.info

Praznovanje mednarodnega dne prostovoljstva

V obeležitev 5. decembra - Mednarodnega dne prostovoljstva, pripravljamo v MISC INFOPEKA (v sodelovanju s Slovensko filantropijo in ob podpori MOM) aktivnosti, namenjene zahvali in promociji organizacij, ki izvajajo organizirano prostovoljsko delo, ter prostovoljkam in prostovoljcem, s pomočjo katerih organizacije na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni izvajajo svoje programe. Med 9. in 13. uro bomo izvedli posvet *?Izzivi in možnosti organiziranega prostovoljskega dela v Mariboru?*, katerega namen je predstaviti pomembno vlogo, ki jo prostovoljsko delo igra v družbi ter locirati glavne prednosti in slabosti, s katerimi se ob
svojem delu srečujemo.

Program posveta:
8:45 -- 9:00 Prihod udeležencev;
9:00 -- 9: 15 Pozdravne besede: Dolores Šegina,vodja MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, g. Andrej Verlič, podžupan Mestne občine Maribor, ga. Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva.
9:15 --
9:45 Predstavitev programa: Aktivnosti za širjenje prostovoljstva v Sloveniji, Sistemska ureditev prostovoljstva, Primož Jamšek, Vodja Centra za razvoj in promocijo prostovoljstva, Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.
9:45 -- 10:45 Predstavitve prostovoljskih programov in dejavnosti organizacij, ki delujejo na lokalnem nivo.
10:45 -- 11:00 Odmor
11:00 -- 12:45 Delo v skupinah: Potrebna podpora za razvoj organiziranega prostovoljskega dela v Mariboru, vodi: Primož Jamšek, Vodja Centra za razvoj in promocijo prostovoljstva, Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva; Finančne potrebe in finančni viri za razvoj in izvajanje organiziranega prostovoljskega dela, vodi: Veronika Vodlan, Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij -- CNVOS
12:45 -- 13:15 Odmor
13:15 Povzetek in tiskovna konferenca

Praznovanju se bodo pridružili tudi tuji prostovoljci, ki v okviru Evropske prostovoljske službe gostujejo v Sloveniji in *ob 20:00* v dvorani Gustaf pripravili *projekcije kratkih filmov*, ki so jih posneli o svoji prostovoljski izkušnji v Sloveniji. Po ogledu le-teh pa bomo ob prigrizku, prijetni družbi in dobri glasbi nazdravili še *10. rojstnemu dnevu MISC INFOPEKA*.

Ni komentarjev: