četrtek, junij 20, 2013

Fištravec: Pekarnarji kot pubertetniki, Večer, 19. junij


Fištravec: Pekarnarji kot pubertetniki
Mariborski župan Andrej Fištravec je za danes napovedal izjavo v zvezi z nadaljevanjem prenove Kulturnega centra Pekarna, že včeraj pa je dal vedeti, da prostora za pogajanje s pekarnarji ne bo, saj je "odločitev lahko samo ena - ali se gradi ali ne". Župan je namreč odločitev o investicijskem posegu v kompleks prepustil uporabnikom, ti pa se niso mogli poenotiti.

Na koncu so na obnovo Hladilnice in Lubadarja vendarle pristali, vendar pod številnimi pogoji. Med drugim zahtevajo zagotovilo, da se lahko vsi aktualni uporabniki vrnejo v prenovljene prostore za najmanj tri leta brez razpisa. Želijo pa tudi, da kompleks ostane avtonomna cona, kjer bodo lahko pravila krojili po svoje. Aktivno želijo sodelovati pri gradnji, terjajo pa tudi spremembe projektne dokumentacije, ker da rešitve niso prilagojene potrebam trenutnih uporabnikov.

A o gradbeni dokumentaciji se ne morejo več pogovarjati, je včeraj izjavil župan. "Kdor se želi sedaj pogovarjati o njej, kaže na svojo infantilnost. To je značilnost pubertetnikov, ki ne vedo, kaj bi radi," je komentiral Fištravec in še: "Kompletna ekipa, ki bi se sedaj pogajala, čeprav se nimamo o ničemer pogajati, je sodelovala pri pripravi gradbene dokumentacije. Sedaj imamo pravno veljavno gradbeno dovoljenje, in ko imate dokument na tej stopnji, lahko zadevo samo realizirate, ne morete pa zagnati spet vse od začetka."
Jasmina Cehnar

Ni komentarjev: